top of page

Szülő születik!
szülésre és kórházi napokra felkészítő tanfolyam
Élő ONLINE

Élő online, kórházfüggetlen, interaktív, gyakorlatias, kiscsoportos, 3,5 óra időtartam

Beléptetek a harmadik trimeszterbe, testetek rohamos tempóban alakul át, emlékeztetve benneteket, közeledik a nagy nap, hamarosan kezetekbe foghatjátok kisbabátokat. Valószínűleg egyre több kérdés ébred bennetek: honnan is fogom felismerni, hogy beindult a szülés; beérek-e a kórházba; mi vár ott ránk; milyen vizsgálatok, beavatkozások fordulhatnak elő, elutasíthatom-e ezeket…?

 

Szülésfelkészítőnk során átbeszélünk mindent, ami az utolsó trimeszterben a testedben, lelkedben történik, változik. Mi vár rád a szülőszobán, mely döntések lehetnek a Te, Ti kezetekben. A baba megszületése utáni első órák fontossága (pl. aranyóra), teendői. babagondozási alapok, gyermekágyas időszak.

Hol váltok szülővé? A kórházban a baba megszületésével. Az első napok a legnehezebbek, hiszen egy teljesen új szerepkörrel találkoztok. Nagyon sok új feladat áll előttetek, melyekre fel kell készülni. Mi azt szeretnénk, ha felkészültek lennétek a kórházi időszakra, így tanfolyamunkon
- felkészítünk a szülésre
- megismerheted, mi mindennel találkozhatsz a szülőszobán
- beszélünk az aranyóra jelentőségéről
- a kórházi gyermekágyas időszakról 

Eddig nem lennénk más, csak egy átlagos szülésfelkészítő. De a mi célunk, hogy anyaként, egyedül maradva a babáddal se legyél elveszett, ezért megtanítjuk
- hogyan pelenkázd a babád (gyakorlatban). 
- hogyan tartsd, öltöztesd (gyakorlatban)
- hogyan szoptass. Milyen gyakran kell megetetni a babát? Mire készülj fel az első napokban, hogyan gyarapodik a tejed. Mi nehezítheti a szoptatást? Gyakori a kórházi időszakban is a kisebesedő mellbimbó, a mellgyulladás. Megelőzhető? Hogyan kezeld?

A tapasztalatok szerint a felkészülés elősegítheti, hogy mind a szülés, mind a kórházi napok pozitív élményként maradjanak meg bennetek, de alapvetően csak a szülésre készülünk fel. Pedig a szüléssel nem ér véget semmi, hanem éppen a kisbaba megszületésével kezdődik el minden. Az új életetek.
Mi ebben segítünk nektek!

Szülésfelkészítőnk tematikája:
 

1. Mi történik az utolsó trimeszterben? Hogyan változik a testem, hogyan fejlődik a magzatom, milyen vizsgálatokra számítsak? Milyen változások esetén és miért kell orvoshoz fordulni (vizesedés, magas vérnyomás, vérzés)
2. Felkészülés a szülésre: Készüljünk-e szüléstervvel? Ha igen, mit tartalmazzon? Mi a különbség a dúla és a szülésznő között? 
3. Honnan tudom, hogy elkezdődött? Melyek a szülés beindulásának jelei?
4. Szülés szakaszai: Milyen beavatkozások fordulhatnak elő, miért van rájuk szükség ? Ismerjük meg a segédeszközöket!
5. Mit kezdjünk a fajdalommal? Gyógyszeres és szelíd módszerek. 
6. Ismerjük meg a szülőszobát!
7. Apa szerepe a vajúdás, szülés alatt
8. Amiről még beszélni kell: császármetszés, koraszülés, túlhordás.
9. Hogyan, mennyi idő után regenerálódik a testem? 

10. Első órák a babával:

- Aranyóra - szoptatás a szülés után

- Csecsemőgondozás  alapok - demonstrálva
 

11. Természetesen tanfolyamunkon ezúttal is helye van a kérdéseknek: nyugodtan tegyétek fel azokat, mindent átbeszélünk!

Oktatónk: 
Gelóczi Dóra, diplomás szülésznő, kétgyermekes édesanya

Tanfolyam díja, időpontok:

12.000 Ft/szülőpár

Figyelem! Aki részt vesz valamelyik oktatótermi tanfolyamunkon, kedvezményt kap ennek a tanfolyamnak az árából! Részletek: ide kattintva!

A tanfolyam díja tartalmazza a képzést, és a jegyzetet.
Fizetés a tanfolyamra jelentkezéskor, átutalással. A fizetésre vonatkozó információkat a regisztrációt visszaigazoló e-mailben küldjük majd el.
Aki Budapesten, személyes, oktatótermi oktatáson szeretne részt venni, keresse 
oktatótermi szülésfelkészítő tanfolyamamunkat.

Császármetszésre készülüknek tartunk kimondottan nekik szóló szülésfelkészítő tanfolyamot élő online formában. Részletek IDE kattintva,

Időpontok:

2024. május 12. 9-12.30 óráig - Élő online (zoom)

További élő online, vagy oktatótermi tanfolyamaink időpontjait folyamatosan frissítjük az Eseménynaptárunkban is.

bottom of page