top of page

Szülő születik!
szülésre és kórházi napokra felkészítő tanfolyam, babaápolási alapokkal

Oktatóteremben, személyesen

Kiscsoportos, kórházfüggetlen, interaktív, gyakorlatias

5 óra időtartam

Beléptetek a harmadik trimeszterbe, testetek rohamos tempóban alakul át, emlékeztetve benneteket, közeledik a nagy nap, hamarosan kezetekbe foghatjátok kisbabátokat. Valószínűleg egyre több kérdés ébred bennetek: honnan is fogom felismerni, hogy beindult a szülés; beérek-e a kórházba; mi vár ott ránk; milyen vizsgálatok, beavatkozások fordulhatnak elő, elutasíthatom-e ezeket…?

 

Szülésfelkészítőnk során átbeszélünk mindent, ami az utolsó trimeszterben a testedben, lelkedben történik, változik. Mi vár rád a szülőszobán, mely döntések lehetnek a Te, Ti kezetekben. A baba megszületése utáni első órák fontossága (pl. aranyóra), teendői. babagondozási alapok, gyermekágyas időszak.

Tanfolyam leírása

Szülésfelkészítőnk tematikája:

1. Mi történik az utolsó trimeszterben? Hogyan változik a testem, hogyan fejlődik a magzatom, milyen vizsgálatokra számítsak? Milyen változások esetén és miért kell orvoshoz fordulni (vizesedés, magas vérnyomás, vérzés)
2. Felkészülés a szülésre: Készüljünk-e szüléstervvel? Ha igen, mit tartalmazzon? Mi a különbség a dúla és a szülésznő között? 
3. Honnan tudom, hogy elkezdődött? Melyek a szülés beindulásának jelei?
4. Milyen csomagot, milyen dokumentumokat vigyünk magunkkal?
5. Szülés szakaszai: Milyen beavatkozások fordulhatnak elő, miért van rájuk szükség ? Ismerjük meg a segédeszközöket!
6. Mit kezdjünk a fajdalommal? Gyógyszeres és szelíd módszerek. 
7. Légzéstechnika, szülési pozíciók
8. Ismerjük meg a szülőszobát!
9. Apa szerepe a vajúdás, szülés alatt
10. Amiről még beszélni kell: császármetszés, koraszülés, túlhordás.
11. Hogyan, mennyi idő után regenerálódik a testem? 

12. Első órák a babával:

- Aranyóra - szoptatás a szülés után

- Csecsemőgondozás alapok - gyakorlatban. Oktatóbabákon gyakorohatjátok a babagondozás legfontosabb teendőit, amire a kórházi napok során már nagy szükséged lehet!
 

13. Természetesen tanfolyamunkon ezúttal is helye van a kérdéseknek: nyugodtan tegyétek fel azokat, mindent átbeszélünk!

A tapasztalatok szerint a felkészülés elősegítheti, hogy mind a szülés, mind a kórházi napok pozitív élményként maradjanak meg bennetek, de alapvetően csak a szülésre készülünk fel. Pedig a szüléssel nem ér véget semmi, hanem éppen a kisbaba megszületésével kezdődik el minden. Az új életetek.Mi ebben segítünk nektek!

Az oktatást fokozott higiéniás és biztonsági szabályok keretében tartjuk meg, melyről további tájékoztatást a jelentkezéskor adunk. A tanfolyamon  a résztvevők saját felelősségére vesznek részt. Amennyiben nem szeretnél még a személyes tanfolyamaikon részt venni, úgy továbbra is ajánljuk online tanfolyamainkat.

Tanfolyam díja, időpontok:

14.000 Ft/fő,
20.000 Ft/szülőpár

 

A tanfolyam díja tartalmazza a képzést, és a jegyzetet. Fizetés a tanfolyamra jelentkezéskor, átutalással. A fizetésre vonatkozó információkat a regisztrációt visszaigazoló e-mailben küldjük majd el. A tanfolyam csak saját felelősségre látogatható.

 

Oktatótermünk címe:
1133 Bp., Kárpát utca 46.

Oktatónk: 
Gelóczi Dóra
, diplomás szülésznő, kétgyermekes édesanya

 

Aki továbbra sem szeretne személyes oktatáson részt venni, keresse élő online szülésfelkészítő tanfolyamunkat.

Császámetszésre készülőknek is tartunk kifejezetten ebben a témában szülésfelkészítő tanfolyamot. Részletek IDE kattintva.

Budapesti oktatótermi tanfolyamok Időpontjai:

 

2024. február 3.  9-14 óráig - Budapest

2024. február 4.  9-14 óráig - Budapest
2024. március 2
.  9-14 óráig - Budapest

További online és oktatótermi tanfolyamaink időpontjait folyamatosan frissítjük az Eseménynaptárunkban is.

bottom of page