Zsikla Ágnes.jpg

Zsikla Ágnes

Négy gyermekes édesanyaként, védőnőként, laktációs szaktanácsadóként és egészségügyi tanárként lassan 30 éve, hogy a mindennapjaim meghatározója a gyermekgondozás mind a magánéletem, mind a szakmai utam tekintetében.

A szoptatással szaktanácsadóként 2011 óta foglalkozom, és az a tapasztalatom, hogy sokat jelenthet a leendő édesanyáknak a sikeres szoptatás felé vezető úton, ha előzetesen felkészültek, számba vették azokat a nehézségeket, aggályokat, amelyekkel "szemük fénye" érkezését követően találkozhatnak. Valamint az anyai önbizalom erősítésében is jelentős mérföldkő lehet. Ebben szeretném segíteni az érdeklődőket a tanfolyam során.

First Aid

Dr. Mónus Melinda

Csecsemő és gyermekgyógyász, pszichoterapeuta. 2003-ban végeztem a Semmelweis egyetemen. A Tűzoltó utcai gyerekklinikán 8 évet dolgoztam. 2011 óta vagyok gyermekháziorvos Debrecenben. 2013-ban tettem pszichoterapeuta szakvizsgát, így a gyermekek nem csak testi betegségeit tudom orvosolni, hanem lelki viselkedésbeli problémáiban is segítséget tudok nyújtani.A szoptatással szaktanácsadóként 2011 óta foglalkozom, és az a tapasztalatom, hogy sokat jelenthet a leendő édesanyáknak a sikeres szoptatás felé vezető úton, ha előzetesen felkészültek, számba vették azokat a nehézségeket, aggályokat, amelyekkel "szemük fénye" érkezését követően találkozhatnak. Valamint az anyai önbizalom erősítésében is jelentős mérföldkő lehet. Ebben szeretném segíteni az érdeklődőket a tanfolyam során.

244079240_279886533815157_4799237578419172651_n.jpg

Gelóczi Dóra

Antyipinné Gelóczi Dóra vagyok, szülésznő és két kislány boldog édesanyja. 2014 óta
dolgozom a Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán ahol a
diplomámat is szereztem. A gyakorlati időmet pedig az Uzsoki Utcai kórházban töltöttem. A számos  szülés levezetése közben érezhető volt, hogy a leendő anyukák és apukák nem csak a boldog izgalommal telve érkeznek meg a szülőszobára, hanem sajnos kétségek közt is, hiszen nem tudják mi fog pontosan történni, mi után mi következik. Aggódnak, ahelyett, hogy tiszta örömmel várnák a közelgő új életet. Célom, hogy minden kismama határozottan és önbizalommal telve érkezzen meg a kórházba a tanfolyam után, és örömmel gondoljon majd vissza évekkel később is az áldott állapot minden percére és a szülésre is. Az intenzív osztályon töltött munkám során tapasztaltam, hogy mind a császáros kismamáknak, mind a
hüvelyi úton szülteknek rengeteg biztatásra és segítségre van szükségük az első napokban a pici babák ellátásával kapcsolatban. Természetesen ez sem marad el, együtt begyakoroljuk
a lépéseket egészen a kórházból való hazatérésig.

Falucskai_Henriett_fot%C3%83%C2%B3_edite

Falucskai Henriett

Szülés utáni depresszió

2001-ben szereztem pszichológus és pszichológia tanár diplomámat, ugyanebben az évben tettem szert autogén tréning terapeuta képesítésre is. 2005-ben végeztem a klinikai és mentálhigiéniai szakképesítést. 2009-ben meditációs-immaginációs terapeuta lettem. Főként szimbólumterápiás módszerekkel, autogén tréninggel és meditációval dolgozom. Elérhetősége: 70/614 49 22A szoptatással szaktanácsadóként 2011 óta foglalkozom, és az a tapasztalatom, hogy sokat jelenthet a leendő édesanyáknak a sikeres szoptatás felé vezető úton, ha előzetesen felkészültek, számba vették azokat a nehézségeket, aggályokat, amelyekkel "szemük fénye" érkezését követően találkozhatnak. Valamint az anyai önbizalom erősítésében is jelentős mérföldkő lehet. Ebben szeretném segíteni az érdeklődőket a tanfolyam során.

Márti Babasegély.jpeg

Csókás Márta

2019-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Eü. karán védőnőként, azóta dolgozom a szakmámban. Már kisiskolás koromban nagyon érdekelt az elsősegélynyújtás, ezért már akkor jártam tanfolyamra. Később pedig még középiskolás korom előtt részt vettem egy csecsemő gondozási versenyen. Ekkor tudatosult bennem, hogy mindenképp segítő szakmát szeretnék tanulni. Azóta is küldetésemnek érzem, hogy segítsem a családok mindennapjait. A folyamatos fejlődés érdekében pedig jelenleg is bővítem a tudásom, az Integrált Szülő-csecsemő konzultációs képzéssel. 

Ingrid.jpg

Lengyel Ingrid

Több, mint harminc éve az egészségügyben dolgozom közvetve, vagy közvetlenül. Felnőtt-és intenzív terápiás szakápolóként kezdtem, majd a kórházi évek után tizenöt évig a sürgősségi ellátásban dolgoztam. Felsőfokú végzettségeim (öt diplomám) birtokában tíz éve oktatok a felnőttképzés különböző területein egészségügyi modulokat, elméleti és gyakorlati tárgyakat. Vallom, hogy az egészségünkben történő váratlan helyzetekre való felkészülés életeket menthet. Szeretem az oktatást, közvetlen hangvétellel igyekszem a professzionális tudást átadni. Jelenleg a Semmelweis Egyetem Doktori Iskolájának végzős PhD hallgatója vagyok.

Bajnok_Ildikó_Babasegély_Szolgálat.jpg

Bajnok Ildikó

Konduktor, Csecsemők mozgásfejlődése

1997-ben végeztem konduktor-tanítóként a –jelenlegi nevén- Pető András Főiskolán. Az Intézetben közel 2 évet töltöttem a korai fejlesztés területén, majd Németországban dolgoztam évekig különböző korosztályokkal. Az ottani munkáim közül szakmailag nagyon sokat profitáltam Németország egyik legnagyobb és igen elismert rehabilitációs klinikáján, ahol -teammunka keretein belül- megismertem az országban használt összes fejlesztő és
terápiás módszert. Igyekszem szakmai tudásom folyamatosan bővíteni, ezért elsajátítottam többféle, elsődlegesen eltérő fejlődésmenetű gyermekek fejlesztésére szolgáló módszert, mozgásprogramot, így lettem alapozó terapeuta, homloklebeny tréner, elvégeztem a Magyar Természetgyógyászok Szövetségének 150 órás (gyakorlat+ elmélet) masszázs tanfolyamát. 2003 óta a -jelenlegi nevén- Magyar Honvédség Egészségügyi Központja Perinatális Intenzív Centrumában, és az ahhoz tartozó ambulancián végzem –egy remekül működő szakmai csoport tagjaként- extrém kis – és kis súllyal született, valamint eltérő fejlődésmenetű babák komplex, konduktív vizsgálatát és –szükség esetén- fejlesztését szülők bevonásával.  Emellett több munkacsoport és szülőket segítő egyesület felkért szakértőjeként dolgozom, tartok –elsődlegesen a csecsemőkori mozgásfejődéssel kapcsolatban- előadásokat szülőknek, szakembereknek, illetve végzek tanácsadást (Babasegély Szolgálat, Csodakapu Közhasznú Alapítvány, Felelős szülők Iskolája, Megalapozod a jövőd! Fejlesztő Kft., Zuglói Egészségügyi Szolgálat Rendelőintézete).
Mind a külföldi, mind az itthoni tapasztalataimra alapozva egyre fontosabbnak tartom, hogy a babák szükséges fejlesztése –az optimális módszerrel- a lehető leghamarabb megkezdődjön az eredményesség érdekében, illetve azt, hogy a különböző szakemberek ezirányú munkájukat egymással összhangban végezzék, hisz az elsődleges cél a babák megfelelő fejlődése, a családok segítése. Ugyanakkor legfontosabb számomra, hogy a rengeteg –sokszor téves- információ, hiedelem között az aggódó szülők eligazodhassanak, válaszokat, segítséget kapjanak.
Elérhetőségek: bajnokildiko@gmail.com, 20/3138317

Gréta_Babasegély.jpeg

Holman-Perjési Gréta

Holman-Perjési Gréta vagyok, védőnő és laktációs szaktanácsadó. 2019-ben szereztem a védőnői diplomámat a Semmelweis Egyetemen, majd szintén ezen az egyetemen rögtön folytattam a tanulmányaimat laktációs szaktanácsadóként. Mind a két képzés rengeteget adott a tudásomhoz. Egy évet dolgoztam kórházi védőnőként, ahol bele tudtam pillantani a családok első napjaiban és láthattam, hogy mi okoz nekik nehézséget és mi az, amire feltétlenül fel kell készülni a várandósság idején. Megannyi szoptatási, valamint csecsemő ápolási gyakorlatra tudtam szert tenni, amit most a területi védőnői hivatásomban kamatoztatni tudok. Munkám során fontosnak tartom, hogy a leendő édesanyák merjenek kérdezni, hiszen nincs rossz kérdés. Tapasztalataim alapján a felkészültség biztonságot ad. A tanfolyam során igyekszem minden hasznos elméleti és gyakorlati tudást átadni a családok számára, hiszen életük egyik legszebb időszaka fogja kezdetét venni.

zsuzsi.jpg

Hadnagy Zsuzsanna

Babaelsősegély, Szülésfelkészítő, Csecsemőgondozás

Babasegély Home

Idén 20 éve, hogy gyermekekkel foglalkozom.

1999-2002 GOKI, intenzív terápiás szakasszisztens

2002-2014 Cerny Koraszülött Mentés, neonatológiai szakasszisztens (újszülött újraélesztés oktatás)

2015- FEGYO, háziorvosi asszisztens

2018-ban csatlakoztam a Babasegély szolgálathoz oktatóként

2 gyermekes Édesanyaként  előadásaim, úgy igyekeztem összeállítani, hogy azokban nem csak a szakmai, de saját szülői tapasztalataim is szerepeljenek. Ezáltal hitelessé és érthetővé téve minden kismama és kisgyermekes Szülő számára.

First Aid

Zsuppán Fabiola

Egészségügyi pályámat csecsemő és gyermek szakápolóként kezdtem, később mentőtiszt végzettséget szereztem a Semmelweis Egyetemen Budapesten. 7 éve dolgozom a Heim Pál Gyermekkórház sürgősségi betegellátó osztályán. 5 éve rendszeresen oktatok felnőtt és gyermek elsősegélyt és ellátást laikusoknak, iskolai osztályoknak és egészségügyi szakdolgozóknak, leendő ápolóknak OKJ-s képzések keretében. Tagja vagyok a Heim Pál Gyermekkórház oktató csapatának, 2 éve pedig az Európai Újraélesztési Társaság okleveles instruktoraként részt veszek ápolók, mentőtisztek és orvosok gyermek újraélesztési és sürgősségi ellátási oktatásában is (EPILS, EPALS).