Zsikla Ágnes

Szoptatás, csecsemőgondozás

Négy gyermekes édesanyaként, védőnőként, laktációs szaktanácsadóként és egészségügyi tanárként lassan 30 éve, hogy a mindennapjaim meghatározója a gyermekgondozás mind a magánéletem, mind a szakmai utam tekintetében.

A szoptatással szaktanácsadóként 2011 óta foglalkozom, és az a tapasztalatom, hogy sokat jelenthet a leendő édesanyáknak a sikeres szoptatás felé vezető úton, ha előzetesen felkészültek, számba vették azokat a nehézségeket, aggályokat, amelyekkel "szemük fénye" érkezését követően találkozhatnak. Valamint az anyai önbizalom erősítésében is jelentős mérföldkő lehet. Ebben szeretném segíteni az érdeklődőket a tanfolyam során.

Hadnagy Zsuzsanna

Babaelsősegély, Szülésfelkészítő, Csecsemőgondozás

Babasegély Home

Idén 20 éve, hogy gyermekekkel foglalkozom.

1999-2002 GOKI, intenzív terápiás szakasszisztens

2002-2014 Cerny Koraszülött Mentés, neonatológiai szakasszisztens (újszülött újraélesztés oktatás)

2015- FEGYO, háziorvosi asszisztens

2018-ban csatlakoztam a Babasegély szolgálathoz oktatóként

2 gyermekes Édesanyaként  előadásaim, úgy igyekeztem összeállítani, hogy azokban nem csak a szakmai, de saját szülői tapasztalataim is szerepeljenek. Ezáltal hitelessé és érthetővé téve minden kismama és kisgyermekes Szülő számára.

Zsuppán Fabiola

Babaelsősegély

Egészségügyi pályámat csecsemő és gyermek szakápolóként kezdtem, később mentőtiszt végzettséget szereztem a Semmelweis Egyetemen Budapesten. 7 éve dolgozom a Heim Pál Gyermekkórház sürgősségi betegellátó osztályán. 5 éve rendszeresen oktatok felnőtt és gyermek elsősegélyt és ellátást laikusoknak, iskolai osztályoknak és egészségügyi szakdolgozóknak, leendő ápolóknak OKJ-s képzések keretében. Tagja vagyok a Heim Pál Gyermekkórház oktató csapatának, 2 éve pedig az Európai Újraélesztési Társaság okleveles instruktoraként részt veszek ápolók, mentőtisztek és orvosok gyermek újraélesztési és sürgősségi ellátási oktatásában is (EPILS, EPALS).

Dr. Mónus Melinda

Babaelsősegély

Csecsemő és gyermekgyógyász, pszichoterapeuta. 2003-ban végeztem a Semmelweis egyetemen. A Tűzoltó utcai gyerekklinikán 8 évet dolgoztam. 2011 óta vagyok gyermekháziorvos Debrecenben. 2013-ban tettem pszichoterapeuta szakvizsgát, így a gyermekek nem csak testi betegségeit tudom orvosolni, hanem lelki viselkedésbeli problémáiban is segítséget tudok nyújtani.A szoptatással szaktanácsadóként 2011 óta foglalkozom, és az a tapasztalatom, hogy sokat jelenthet a leendő édesanyáknak a sikeres szoptatás felé vezető úton, ha előzetesen felkészültek, számba vették azokat a nehézségeket, aggályokat, amelyekkel "szemük fénye" érkezését követően találkozhatnak. Valamint az anyai önbizalom erősítésében is jelentős mérföldkő lehet. Ebben szeretném segíteni az érdeklődőket a tanfolyam során.

Gonda Edit

Babaelsősegély

Gonda Edit vagyok, szakmám szerint ápoló, gyermekápoló, egészségügyi szakoktató, mentálhigiénés és szervezetfejlesztő szakember és pszichodramatista.
Több mint 30 éve dolgozok egészségügyben, ápolóként/gyermekápolóként kezdtem a pályám. Ezek az évek kitörölhetetlenek maradtak, meghatározták későbbi pályafutásomat. 
Pedagógusként többek között gyermekápolástant, gondozástant, professzionális és laikus elsősegélynyújtást is oktattam. 
Az utóbbi 10 évben, és jelenleg is intenzív betegellátásban dolgozok. 
Írhatnék még a szakmai sikereimről, tapasztalataimról, de úgy gondolom ez a néhány sor felvázolja azokat. A legnagyobb sikerem az életben az, hogy van egy csodálatos lányom, aki 3 unokával ajándékozott meg. Ez teszi egésszé az életemet. 

Falucskai Henriett

Szülés utáni depresszió

2001-ben szereztem pszichológus és pszichológia tanár diplomámat, ugyanebben az évben tettem szert autogén tréning terapeuta képesítésre is. 2005-ben végeztem a klinikai és mentálhigiéniai szakképesítést. 2009-ben meditációs-immaginációs terapeuta lettem. Főként szimbólumterápiás módszerekkel, autogén tréninggel és meditációval dolgozom. Elérhetősége: 70/614 49 22A szoptatással szaktanácsadóként 2011 óta foglalkozom, és az a tapasztalatom, hogy sokat jelenthet a leendő édesanyáknak a sikeres szoptatás felé vezető úton, ha előzetesen felkészültek, számba vették azokat a nehézségeket, aggályokat, amelyekkel "szemük fénye" érkezését követően találkozhatnak. Valamint az anyai önbizalom erősítésében is jelentős mérföldkő lehet. Ebben szeretném segíteni az érdeklődőket a tanfolyam során.

Lengyel Ingrid

Babaelsősegély

Több, mint harminc éve az egészségügyben dolgozom közvetve, vagy közvetlenül. Felnőtt-és intenzív terápiás szakápolóként kezdtem, majd a kórházi évek után tizenöt évig a sürgősségi ellátásban dolgoztam. Felsőfokú végzettségeim (öt diplomám) birtokában tíz éve oktatok a felnőttképzés különböző területein egészségügyi modulokat, elméleti és gyakorlati tárgyakat. Vallom, hogy az egészségünkben történő váratlan helyzetekre való felkészülés életeket menthet. Szeretem az oktatást, közvetlen hangvétellel igyekszem a professzionális tudást átadni. Jelenleg a Semmelweis Egyetem Doktori Iskolájának végzős PhD hallgatója vagyok.

Bajnok Ildikó

Konduktor, Csecsemők mozgásfejlődése

1997-ben végeztem konduktor-tanítóként a –jelenlegi nevén- Pető András Főiskolán. Az Intézetben közel 2 évet töltöttem a korai fejlesztés területén, majd Németországban dolgoztam évekig különböző korosztályokkal. Az ottani munkáim közül szakmailag nagyon sokat profitáltam Németország egyik legnagyobb és igen elismert rehabilitációs klinikáján, ahol -teammunka keretein belül- megismertem az országban használt összes fejlesztő és
terápiás módszert. Igyekszem szakmai tudásom folyamatosan bővíteni, ezért elsajátítottam többféle, elsődlegesen eltérő fejlődésmenetű gyermekek fejlesztésére szolgáló módszert, mozgásprogramot, így lettem alapozó terapeuta, homloklebeny tréner, elvégeztem a Magyar Természetgyógyászok Szövetségének 150 órás (gyakorlat+ elmélet) masszázs tanfolyamát. 2003 óta a -jelenlegi nevén- Magyar Honvédség Egészségügyi Központja Perinatális Intenzív Centrumában, és az ahhoz tartozó ambulancián végzem –egy remekül működő szakmai csoport tagjaként- extrém kis – és kis súllyal született, valamint eltérő fejlődésmenetű babák komplex, konduktív vizsgálatát és –szükség esetén- fejlesztését szülők bevonásával.  Emellett több munkacsoport és szülőket segítő egyesület felkért szakértőjeként dolgozom, tartok –elsődlegesen a csecsemőkori mozgásfejődéssel kapcsolatban- előadásokat szülőknek, szakembereknek, illetve végzek tanácsadást (Babasegély Szolgálat, Csodakapu Közhasznú Alapítvány, Felelős szülők Iskolája, Megalapozod a jövőd! Fejlesztő Kft., Zuglói Egészségügyi Szolgálat Rendelőintézete).
Mind a külföldi, mind az itthoni tapasztalataimra alapozva egyre fontosabbnak tartom, hogy a babák szükséges fejlesztése –az optimális módszerrel- a lehető leghamarabb megkezdődjön az eredményesség érdekében, illetve azt, hogy a különböző szakemberek ezirányú munkájukat egymással összhangban végezzék, hisz az elsődleges cél a babák megfelelő fejlődése, a családok segítése. Ugyanakkor legfontosabb számomra, hogy a rengeteg –sokszor téves- információ, hiedelem között az aggódó szülők eligazodhassanak, válaszokat, segítséget kapjanak.
Elérhetőségek: bajnokildiko@gmail.com, 20/3138317

Jelentkezési űrlap

Kivásztott tanfolyam neve:

BUDAPEST - MISKOLC - DEBRECEN - SZENTENDRE - ONLINE

babasegely@gmail.com - 06 30 456 39 24
Cégadatok:

   Tudásszomj Akadémia Kft./1016 Budapest, Naphegy u. 3.

23909845-1-41

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/002830

Ezen oldal tartalmát és programjainkat szerzői jog védi, bármilyen reprodukció az eredeti szerzővel történt egyeztetés nélkül jogi eljárást von maga után.

©2008 BY BABASEGÉLY SZOLGÁLAT MINDEN JOG FENNTARTVA