top of page

Miért?

A Babasegély Szolgálatot azért hoztuk létre, hogy minél több kisgyermekes szülő rendelkezzen kellő ismerettel az újszülöttek, kisbabák, gyermekeket mindennapos ellátásáról, gondozásáról, ugyanakkor ismerjék fel a gyermekeket fenyegető veszélyforrásokat, és megfelelően felkészültek legyenek egy esetleg hirtelen felmerülő krízishelyzet kezelésére is.

  • Facebook_babasegély

Rólunk

A Babasegély Szolgálatot 2008-ban alapítottuk, amikor Ikreinket vártunk. A várakozás időszakában szembesültünk azzal, hogy bizony a kész gyerekszoba még nem jelenti azt, hogy mi is felkészültek vagyunk a babákra! Hát még rögtön kettőre! A „Hogyan kell fogni egy babát?”, köldökcsonk ápolás stb. dilemmái mellett rájöttünk, hogy hiába van légzésfigyelőnk, valójában fogalmunk sincs, hogy mit kell tennünk, ha riaszt! 
 
A Babasegély Szolgálatot azért hoztuk létre, hogy minél több kisgyermekes szülő rendelkezzen kellő ismerettel az újszülötteket, kisbabákat, gyermekeket fenyegető veszélyforrásokról, illetve megfelelően felkészült legyen egy esetleges krízishelyzet kezelésére.
 
Félreértés ne essék! Célunk nem a riogatás, ördögöt sem festünk a falra. De kerüljük a struccpolitikát!
 
Könnyű akkor jó szülőnek lenni, amikor a gyerekkel minden rendben van. Célunk, hogy a tanfolyamunkon részt vevő szülők akkor is tisztában legyenek azzal, hogy mi a teendő, amikor bekövetkezik a baj. Kellő felkészültséggel és magabiztossággal nem csak kezelhetőek, de többségében el is kerülhetőek a krízishelyzetek. Hiszen egy váratlanul kialakult helyzetben nincs rosszabb érzés a tehetetlenségnél!
 
És igen! Tudatosítani szeretnénk a (leendő) szülőkben, hogy a babavárás nem csak arról szól, hogy megfelelő környezetet alakítunk ki gyermekünknek és megvásároljuk a szükséges termékeket. A gyermekvállalás óriási felelősség is, amire fel kell készülni, „előtanulmányokat” kell folytatni. Autót sem vezetünk jogosítvány megszerzése nélkül, miért ne készülnénk fel a gyermekvállalásra, ahol egy, két, három vagy akár több ÉLETET bíztak ránk?!
 
A Babasegély Szolgálat szakmai vezetője: dr. Szeiler Borbála. Tapasztalt gyermekorvosokkal, védőnőkkel, mentőápolókkal dolgozunk együtt, hogy a kismamákat, kispapákat, szülőket, nagyszülőket, bébiszittereket és mindenkit, aki gyermekekkel foglalkozik szakmailag gondosan összeállított Felkészültem! babaelsősegély tanfolyamunk segítségével felkészítsünk az alap élethelyzetektől az esetleges krízishelyzetek előfordulásakor szükséges legfontosabb teendőkre!

Mumus Csecsemőgondozás és szoptatás tanfolyamunk során a babagondozás fortélyait sajátíthatják el a kismamák, kispapák, akik a szoptatás alapjaiba is betekintést nyerhetnek. Sokaknak itt van lehetőségük először babát öltöztetni, pelenkázni, vagy egyáltalán egy újszülöttet kézben tartani. Rengeteget tud segíteni egy ilyen felkészítő foglalkozás, hogy magabiztosabban kezdje a család életét a kórházból hazatérve.

Kórházfüggetlen Szülő születik! szülésfelkészítőnk során a harmadik trimeszter eseményeit ismerhetik meg a várandós párok. A szülés beindulásának jeleitől, a kórházba érkezésig, és természetesen a szülés lefolyásának szakaszait ismertetjük diplomás, tapasztalt szülésznőnk segítségével. Akik programozott császárra készülnek, nekik is segítséget nyújtunk a részükre összeállított Császármetszésre felkészítő tanfolyamunkkal.  
 
Immáron 3 gyermekes szülőként folyamatosan szembesülünk kérdésekkel, problémákkal, újabb és újabb kihívásokkal az élet több területén. Ahogy nőnek a gyerekeink, úgy bővülnek a tanfolyamaink is, így már nem csak az első gyermeküket várókhoz szólnak  babaelsősegély tanfolyamaink, hanem a nagyobb gyerekek szüleinek is a Felkészültem Extra gyermek elsősegély tanfolyam keretében. Sőt, már gyermekeinket is bevonjuk az orvoslás tudományába! A kisebbeket a Magyar Orvostanhallgatók Szövetsége segítségével megrendezett, nagy népszerűségnek örvendő Teddy Mackó Kórháza programmal, a nagyobb gyermekeket a már komolyabb ismereteket nyújtó Doktor Junior gyermekeknek szóló elsősegély tanfolyammal. Büszkék vagyunk rá, hogy Bajnok Ildikó konduktor felkelésünkre immáron 14 éve tartja a kismamák számára elengedhetetlen fontosságú, lenyűgöző előadásait  a Csecsemők mozgásfejlődéséről.

Nemes Zsófia
A Babasegély Szolgálat alapítója

TANFOLYAMAINK

Kapcsolat

Bármilyen kérdésed van, ezeken az elérhetőségeken érsz le minket.

06 30 456 39 24

bottom of page